Forum Studentów KPSW Bydgoszcz Strona Główna Forum Studentów KPSW Bydgoszcz
Forum Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
masa pytań prawie-licencjatki
Autor Wiadomość
loona
Gość
Wysłany: 1 Czerwiec 2010, 10:26 am   masa pytań prawie-licencjatki

Hej ludzie, w połowie lipca bronię pracy licencjackiej, potem chciałabym iść na niestacjonarną magisterkę z psychopedagogiki. W związku z tym mam kilka pytań:
1. do kiedy trwa rekrutacja na kierunek psychopedagogika, IIst. (na stronie uczelni znalazłam tylko informację, że decyduje kolejność zgłoszeń, ale...
2. skoro bronię się w lipcu, to do obrony nie mam pewności, czy zdam. Czy w związku z tym składać już papiery? (wszystkie egzaminy mam już zaliczone)
3. czy jeśli złożę dokumenty będę mogła donieść potem dyplom licencjata, czy trzeba wszystko składać razem? (dyplomy wydadzą nam pewnie koniec sierpnia - wrzesień)
4. czy na studiach magisterskich są zajęcia z języka obcego?
5. kiedy zaczyna się rok akademicki dla magisterki?

z góry dziękuję za odpowiedzi i uprzedzam, że zadam Wam jeszcze pewnie masę pytań . Pozdrawiam. :)

emir

Wysłany: 9 Lipiec 2010, 11:33 am   

Rekrutacja na wszystkie kierunki trwa do końca września ( nie ma jednak kierunku psychopedagogika, tylko pedagogika ze specjalnością psychopedagogika). Dokumenty proszę złożyć w Biurze Rekrutacji po obronie (wystarczy zaświadczenie o zdaniu egzaminu dyplomowego), a dyplom i suplement można dostarczyć później do dziekanatu.
Na studiach magisterskich nie ma zajęć z języków obcych. Rok akademicki rozpoczyna się 1 października, a zajęcia dla pierwszych roczników rozpoczynają się zazwyczaj w połowie października

Herbatka
Gość
Wysłany: 23 Sierpień 2010, 6:49 pm   

a jak jest z informatyką na tej specjalności, na studiach magisterskich?

emir

Wysłany: 25 Sierpień 2010, 1:11 pm   

Absolwent informatyki (studiów licencjackich) może kontynuować studia magisterskie na kierunku pedagogika jedynie na specjalności pedagogika ogólna

Herbatka
Gość
Wysłany: 25 Sierpień 2010, 6:44 pm   

mam na myśli przedmiot - czy na studiach magisterskich (konkretnie psychopedagogika, zaoczne) w ogóle są zajęcia z informatyki? :)

emir

Wysłany: 7 Wrzesień 2010, 4:00 pm   

Na studiach magisterskich nie ma przedmiotu informatyka, takie zajęcia odbywają się tylko na studiach licencjackich

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach