Wysłany: 8 Lipiec 2009, 9:58 am LEGITYMACJE - STUDENCI OSTATNIEGO ROKU STUDIÓW
Mam zapytanie, dlaczego studenci OSTATNIEGO ROKU STUDIÓW MUSZĄ ODDAC LEGITYMACJE PO OBRONIE, za czesne placi sie do sierpnia i legitymacja jest wazna do pazdziernika jakby nie patrzec, wiec NIE JEST TO PRAWNE.
Bardzo prosze mi to wyjasnic, ja nie mam tyle pieniazkow, aby podrozowac za cale bilety, co musze zrobic?
Pozdrawiam
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dn. 2.11 2006, w sprawie dokumentacji przebiegu studiów (Dz.U. nr 224), legitymacja jest dokumentem poświadczającym status studenta, a prawo do jej posiadania studenci mają do czasu ukończenia studiów. Student , który utracił prawo do posiadania legitymacji zobowiązany jest ją zwrócić uczelni (o tym wszystkim w paragrafie 5). Z kolei Regulamin studiów na KPSW precyzuje (par. 56), że datą ukończenia studiów jest data złożenia egzaminu dyplomowego.
Rozumiem, już jest to jasne.Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Lecz jeśli natomiast chodzi o Regulamin, to jest nagminnie łamany przez Uczelnie, otóż taka prawda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum