Forum Studentów KPSW Bydgoszcz Strona Główna Forum Studentów KPSW Bydgoszcz
Forum Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
filologia angielska
Autor Wiadomość
daria2010
[Usunięty]

Wysłany: 2 Wrzesień 2007, 11:54 am   filologia angielska

Moje pytanie dotyczy zdawania na filologię angielską:
1. Co należy zdawać na maturze i na jakich poziomach
2. Czy przy filologi są jeszcze jakieś specjalności (np. z rosyjskim) czy jest to czysta filologia angielska?
3. Jakie są opłaty?

emir

Wysłany: 3 Wrzesień 2007, 8:26 am   

1. Na studia z filologii angielskiej w KPSW nie ma obowiązku zdawania konkretnych przedmiotów - oczywiście należy znać j. angielski.
2.Specjalności na filologii: nauczycielska, tłumaczeniowa, menedżerska, będzie też możliwość specjalizacji z j. rosyjskim
3.Opłaty za studia dostępne są na naszej stronie internetowej www.kpsw.edu.pl

Toris
[Usunięty]

Wysłany: 5 Wrzesień 2007, 1:22 pm   poziom zaawansowania

Mam pytanie, ponieważ ciągle waham się czy iść na filologię (zaocznie), a zostało już bardzo niewiele czasu. W jakim stopniu należy znać język? Nie ma egzaminów, więc trudno określić, czego będzie się wymagać od przyszłych studentów. Nie można nawet wypytać starszych roczników, bo takowych nie ma. Moje wątpliwości spowodowane są tym, że miałam długą przerwę w "używaniu" angielskiego i nie wiem, czy dam sobie rade. Nie orientuję się też, jaki poziom reprezentują obecni licealiści, bo już dawno jestem po liceum. Czy będzie szansa dla osób słabszych do nadrobienia zaległości? Czy można w jakiś sposób określić poziom angielskiego wymagany od kandydata? Bardzo chcę studiować filologię, ale obawiam, się, że moje chęci i pracowitość nie wystarczą. Proszę o podpowiedź i rade.

Odpowiedz do tematu