Forum Studentów KPSW Bydgoszcz Strona Główna Forum Studentów KPSW Bydgoszcz
Forum Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Rezygnacja ze studiów- jak wygląda ta procedura
Autor Wiadomość
xyzgirl

Wysłany: 4 Luty 2009, 3:50 pm   Rezygnacja ze studiów- jak wygląda ta procedura

Witam znalazłam sie w cieżkiej sytuacji finansowej nie przedłużono ze mna umowy o prace i nie mam środkow finansowych na kontynuowanie studiów, :-( jestem na 1 roku studiów uzupełniających magisterskich zoacznych, i mam pytanie czy jest możliwosć rezygnacji ze studiów bez dodatkowych opłat?? jak to wyglada formalnie?? i jeszcze jedno czy urlop dziekański jest platny, jakie są waruki jego otrzymania??? proszę o odpowiedź

beata.bogdzinska 

Wysłany: 4 Luty 2009, 11:47 pm   

Co do rezygnacji bez opłat to raczej nie ma szans?.. Chyba, że przedstawisz baaaaaaardzo dramatyczna wersje wydarzeń:) i 'górze popękają serduszka' i łaskawie pozwolą Tobie odejść... W sumie to chyba na tej jednej pracy świat się nie kończy, spokojnie poszukaj sobie nowej alternatywy:) później możesz żałować pochopnych decyzji:) na Twoim miejscu poroznosiłabym parę cv a później poszła dopiero zagadać do dziekanatu jak to wygląda... Odnośnie rezygnacji lub dziekanki, byś miała powiedzmy świeże i pewne informacje (o ile panie znajdą czas i stawisz się w odpowiedniej godzinie - którą znają tylko ONEeeeee) pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez beata.bogdzinska 4 Luty 2009, 11:50 pm, w całości zmieniany 1 raz  

xyzgirl

Wysłany: 5 Luty 2009, 2:41 pm   

hej ja nie jestem z bydgoszczy, u nas w mieście prace można dostać "po znajomości" a wszelkie sklepy mi odmawiaja bo jestem niedyspozycyjna w weekendy :-/ , ja szukałam pracy juz od czerwca, efekt pelno durnych rozmow kwalifikacyjnych i na tym sie kończyło :-/ pozatym spotkałam się z lekceważeniem tego jakie studia skończylam każdy twierdzi ze prywatne, i na dodatek zaoczne to sa zdane tylko za kase
:evil: -> chce sie zorientowac jak to wygląda bo z pensji męża nie dam rady studiować bo idzie na opłaty, raty, długi i nie starczy na studia :-(

beata.bogdzinska 

Wysłany: 5 Luty 2009, 7:24 pm   

to zostaje druga opcja czyli dziekanat :)

misiek1986

Wysłany: 6 Luty 2009, 11:42 am   

1. Zapomoga może być przyznana studentowi, który z przyczyn losowych znalazł się przejściowo w trudnej sytuacji materialnej.
2. Zapomoga ma charakter doraźny i bezzwrotny.
3. Zapomogę może otrzymać student dwa razy w roku akademickim.
4. Student może ubiegać się o przyznanie zapomogi w sytuacjach:
nieszczęśliwego wypadku;
poważnej choroby wymagającej zakupu kosztownych leków;
konieczności zakupu sprzętu medycznego poprawiającego jego warunki życiowe;
śmierci członka rodziny studenta
gdy doznał szkód spowodowanych klęską żywiołową;
gdy nastąpiły inne ważne okoliczności
5. Za przejściowo trudne warunki materialne nie uznaje się:
zawarcia związku małżeńskiego
otrzymania lokalu mieszkalnego lub konieczności jego remontu,
przygotowań do obrony pracy dyplomowej.,
utraty pracy.
Oto całość punktu 11 regulaminu dotyczącego przyznawania pomocy materialnej na naszej uczelni....Myślę że w twojej sytuacji możesz zwrócić się do uczelni z prośbą o pomoc.....

Odpowiedz do tematu